Papiruld som isoleringsmateriale

Papiruld som isoleringsmateriale

Isoleringsmateriale lavet af papir, både kaldet papirisolering og papiruld, er lavet af granuleret genbrugspapir. I processen tilsættes mineralske salte, i form af borsalte og aluminiumhydroxid, for at papiret ikke bliver nedbrudt, samt for at isoleringsmateriale ikke kan brænde. Samtidig gør disse, at skadedyr, som mus og rotter, ikke vil leve i isoleringsmateriale og gør isoleringsmateriale effektivt i at holde råd og svamp væk. De mineralske salte tilsættes i begrænsede mængder, så materialet stadig kan komposteres.

Papiruld er et fremragende isoleringsmateriale, med mange fordele:

 • Høj isoleringsevne
 • Kvalitets egenskaber
 • Billig isoleringsmateriale
 • Tæt isolering – isolering i granulat
 • Behageligt isoleringsmateriale
 • Godt for miljøet

Læs mere om fordelene og mulighederne ved papirisolering her på siden, eller kontakt os for at høre nærmere…Vi ved hvad vi snakker om.

 

Hvordan udføres papiruldsisolering

Papiruldsisolering foregår oftes ved hjælp af indblæsning. Ved hjælp af trykluft, blæses papiruld gennem en sprøjte ind i konstruktionen. På grund af indblæsning af formen på papiruldsisolering vil det tilpasse sig området og omkringliggende materialer og installationer. Hermed opnår man et jævnt, tætsluttende isoleringslag uden kuldebroer.

Efter overstået papiruldsisolering, repareres eventuelle huller etableret i forbindelse med isoleringen, så de gældende fugt- og brandtekniske krav overholdes.

Med papiruldsisolering undgås traditionelt arbejde med tilskæring og tilpasning af isoleringsmateriale. Man undgår spild af isoleringsmateriale og da papiruld fordeler sig selv jævnt henover eventuelle ujævnheder, får man en tæt isolering.

 

Hvor kan papiruldsisolering bruges

Papiruld kan bruges, samt har fremragende egenskaber, til papiruldsisolering i nybyggeri samt til papiruldsisolering af bestående byggeri. Materialet er velegnet til de fleste isoleringsopgaver i huset, såsom hulmursisolering, loftisolering, isolering i etageadskillelse, isolering i gulv osv. Vi bruger det primært til hulmursisolering og til loftisolering.

 

Papiruld – fordelene er mange

 • Spar penge med papiruld

Det er almindeligt anerkendt at isolering er et effektivt tiltag der kan udføres med økonomiske fordele til følge. Efter arbejdet, vil det ikke være nødvendigt at tænde for din opvarmning så ofte, og dermed spares penge.

Samtidigt er udførelse af papiruldsisolering så omkostningseffektivt, at det betaler sig selv igen flere gange. Jo bedre isoleret dit hjem er, jo mindre energi har du brug for at holde det varmt – og efterfølgende flere penge vil du spare.

Når du udfører isoleringsopgaven med papiruld er der typisk endnu mere at spare end ved isolering med konkurrerende isoleringsmaterialer. Papiruld er oftest det billigste alternativ, men også fordi det mange gange isolerer bedre.

 • Forbedre indeklimaet med papiruld

Ved at udføre papiruldsisolering vil dit hjem gøres varmere i løbet af de kolde vintermånederne. Det vil samtidigt også hjælpe til at det holdes køligere i løbet af sommeren. Et hus med korrekt udført isolering vil ligeledes have minimering af problemer med fodkulde og trækproblemer, samt fugtproblemer og derved muligheden for skimmelsvamp.

Papiruld tillader fugt at passere, og det uden at produktets isoleringsevne forringes. Afledt heraf kan en dampspærre ofte undværes. Resultatet er samlet et naturligt, bedre indeklima, i stedet for alternativet at bo i en plasticpose, der medfører at huset ikke kan ånde.

 • Værdien af dit hjem kan øges med papiruldsisolering

Det anses som forbedringer af hjemmet af få isoleret. Arbejdet er omkostningseffektivt og kan tjene sig selv hjem igen hurtigt. Samtidigt vil man kunne lægge forbedringen oveni husets værdi ved efterfølgende salg.

 • Kondens kan formindskes med papiruldsisolering

Når vanddamp kommer i kontakt med overflader, der er køligere end dampen selv, opstår kondens. Udførelse af isolering vil hjælpe på disse kondensproblemer, ved at temperaturen på den indvendige overflade af vægge samt lofter bliver varmere.

 • Brandmodstandsevne kan øges med papiruldsisolering

Papiruld har i test vist sig at være fremragende i direkte brandtest mod konkurrerende isoleringsmaterialer.

Produktet smelter ikke og samtidigt forkuller det kun langsomt. Det vil derfor hjælpe til at isolere branden og risikoen for at konstruktionerne bryder sammen mindskes.

 • Hjælp miljøet med papiruldsisolering

Ved et hus der ikke har korrekt eller tilstrækkelig isolering, tillades varmen at slippe ud gennem bla. vægge og tag. Dette varmetab kompenseres der for ved øget opvarmning, hvilket resulterer i et forøget co2 udslip i atmosfæren. Korrekt og tilstrækkelig isolering kan hjælpe til en formindskning af dette udslip.

Papiruld fremstilles af genbrugspapir og vil, i modsætning til mange andre isoleringsmaterialer, kunne nedbryde sig selv og derved indgå i den naturlige livscyklus.

Fremstillingen af papiruld kræver mindre energi, og sparer derved miljøet for co2 udslip, end feks. fremstilling af sten- og glasuldsprodukter.

 • Papiruldsisolering i kamp mod skadedyr, råd og svamp

Papiruld bliver bearbejdet med borsalte under fremstillingen. Disse borsalte virker udtørrende og gør at skadedyr og utøj ikke kan leve i materialet. De er samtidig med til at mindske angreb af råd og mug.

 • Papiruldisolering – behageligt isoleringsmateriale

Papiruld kradser ikke eller klør ved brug. Samtidig er den irritation i hud og øjne, der er ved brug af andre isoleringsmaterialer, ikke til stede. En stor fordel for personer der skal arbejde med isoleringsmaterialet, samt også særdeles vigtigt i forbindelse med efterfølgende brug af feks et isoleret loftrum.

 • Papiruldsisolering = tæt isolering

Isoleringsmaterialer i måtter kræver tilskæring, samt tilpasning. F.eks. er det svært at opnå tæt isolering omkring rør og skæve former. Resultatet kan være at kuldebroer og varmetab opstår. Ved korrekt isolering med et isoleringsmateriale i granulat, fordeles isoleringen automatisk rundt i revner, sprækker og hulrum. Resultatet bliver at alle vinkler samt former fyldes op og en sammenhængende isolering, uden samlinger og kuldebroer opnåes.